web stats
Přihlásit se Registrovat
Přihlaste se k vašemu účtu
Pokud účet nemáte, pak se zaregistrujte

První mopedix Electrix ve službách ochránců přírody: terénní pracovníci Národního parku Podyjí budou jezdit potichu a bez emisí

Český elektrický moped mopedix Electrix se stal prvním elektrickým vozidlem flotily Správy Národního parku Podyjí. Využívat ho budou lesníci a strážci přírody při službě v terénu. „Přednost elektromobility v národních parcích v případě nezbytné provozní dopravy by měla být jasně nastupujícím trendem,“ říká ředitel správy parku Tomáš Rothröckl.

Správa Národního parku Podyjí během druhé půlky července testovala ve zkušebním provozu elektrický moped mopedix Electrix. Mopedix díky svým parametrům a užitným vlastnostem uspěl a od srpna je prvním elektrickým vozidlem ve flotile správy parku.

„Přednost elektromobility v národních parcích v případě nezbytné provozní dopravy by měla být jasně nastupujícím trendem v blízké budoucnosti,“ říká ředitel Správy Národního parku Podyjí Tomáš Rothröckl a dodává: „Možná bude budit úsměv, že začínáme e-mopedem. Děláme tak po vyzkoušení stroje české výroby mopedix v podmínkách našeho národního parku. Počítáme s jeho využitím pro dopravu venkovního personálu, zejména lesníků a stráže ochrany přírody, při službě v terénu. Pokud se tedy návštěvníci setkají s naším zaměstnancem na malém motocyklu, vězte, že jede bezemisně a neruší hlukem motoru okolní přírodu, ani návštěvníky.“

Mopedix Electrix je elektrický moped od českého výrobce Goodped, s. r. o. „Zájem o mopedix ze strany Správy NP Podyjí nás určitě potěšil, je pro nás ale hlavně dalším potvrzením, že se nám podařilo zaplnit mezeru na trhu malých motocyklů s elektrickým pohonem,“ říká jednatel společnosti Miroslav Špaček.

Mopedix získal v červnu 2023 českou homologaci v kategorii malých motocyklů, disponuje výkonným 4kW elektromotorem, nosností 176 kilogramů a díky akumulátoru o kapacitě 2,6 kWh průměrným dojezdem 75 kilometrů.

„Nejen pracovníci národního parku ocení velká 19“ kola, kvalitní odpružení a světlou výšku, díky nimž má mopedix výjimečnou prostupnost terénem. Jednoduchá ocelová konstrukce s minimem plastů je de facto nerozbitná a zaručuje dlouhou životnost mopedu. Integrovaný nosič navíc umožňuje širokou variabilitu osazení doplňky a příslušenstvím,“ dodává Špaček s tím, že Goodped rád využije poznatků a zkušeností ochránců NP Podyjí s ostrým provozem mopedixu pro zlepšování současných parametrů mopedu.

Nejnovější komentáře

Zajímavý, za mě do lesa a přírody elektromotorky určitě dávají smysl 👍
V Mostě to letos rozjeli ve velkém, paráda ...
Marco33 napsal komentář k Jakub Kornfeil se vrací!
Paráda, tak alespoň něco. Jen je škoda, že to asi nikde v televizi neuvidíme.. Nebo se pletu?...
Ranger61 napsal komentář k Nový provizorní kalendář MotoGP 2020
Sice dobrá zpráva, ale stejně bude Brno bez fanoušků a i bez novinářů jen u televize. Velice s podiv...