web stats
Přihlásit se Registrovat
Přihlaste se k vašemu účtu
Pokud účet nemáte, pak se zaregistrujte

PIRELLI a IDM prodlužují spolupráci o další dva roky..

Mezinárodní německý motocyklový šampionát (IDM) také v sezónách 2022 a 2023 spoléhá na závodní pneumatiky od PIRELLI. Promotér nejvyšší německé motocyklové závodní série a specialista na sportovní pneumatiky nyní prodloužili úspěšnou smlouvu.

 Stuttgart, 17. ledna 2022 – Velmi úspěšné partnerství v motocyklových závodech bude pokračovat: Po čtyřech závodních sezónách se PIRELLI jako sériový dodavatel IDM, Motor Presse Stuttgart jako promotér a tradiční italská značka dohodly na prodloužení předchozího statutu o další dva roky až do roku 2023 včetně. Navíc jezdci v závodních třídách IDM Superbike, IDM Supersport a IDM Supersport 300 budou na startu výhradně se závodními produkty od PIRELLI. Totéž platí pro Yamaha R3 bLU cRU CUP pořádaný v rámci programu IDM a značkové pohárové akce Pro Superstock Cup a Twin Cup pořádané PS Track Events.

„Jsem velmi rád, že můžeme společně pokračovat na cestě, kterou jsme se vydali před čtyřmi lety, abychom znovu nastolili IDM jako atraktivní závodní sérii v srdci Evropy,“ vysvětluje Michael Müller, který je zodpovědný za obchod s pneumatikami pro motocykly v regionech DACH, BeneLux a Dánsko PIRELLI. „Rostoucí zájem o závody na místě a o nové živé přenosy, stejně jako velká poptávka ze strany závodních týmů z Německa i zahraničí ukazuje, že navzdory mnoha překážkám v posledních letech všichni zúčastnění odvedli veskrze úspěšnou práci. V každém případě se na sezónu 2022 velmi těším.“ Jak potvrzuje manažer série IDM Normann Broy, jednoznačně oboustranně výhodná situace: „Spolehlivý a loajální partner jako dodavatel pneumatik pro IDM je a zůstane základem úspěchu série. Jsme velmi rádi, že můžeme pokračovat ve velmi dobré spolupráci s PIRELLI další dva roky.“ S nyní uzavřenou dohodou plynule začínají přípravy na další sezónu IDM pro Racing Service společnosti PIRELLI Deutschland GmbH. Kromě dalších investic do infrastruktury plánují odpovědní pracovníci také mnoho úprav, aby dále zlepšily služby pro četné závodní týmy a soukromé jezdce.

Logistické úsilí za závodním víkendem by se nemělo podceňovat, koneckonců PIRELLI přináší do paddocku na akce IDM, kde soutěží všechny závodní série, více než 2 000 pneumatik v různých rozměrech a složeních. „Za celou sezónu 2021 bylo pro IDM vyrobeno a námi přivezeno na tratě celkem více než 12 000 pneumatik. Pokud začnou všechny třídy, náš sedmičlenný tým bude na místě a tři montážní jednotky budou v akci v servisní oblasti, aby co nejrychleji dodaly všem týmům čerstvě namontované pneumatiky,“ říká Björn Lohmann, Sales Manager Racing v PIRELLI Germany. „Jako všechny motocyklové závodní pneumatiky od PIRELLI pocházejí také produkty IDM bez výjimky z naší továrny v Breubergu v Odenwaldu. Pokud si chcete vyzkoušet, jak dobře fungují DIABLO Superbikes na závodním okruhu, stačí zajít k místnímu prodejci, protože v souladu s naším heslem „Závodíme s tím, co prodáváme, prodáváme to, co závodíme“, všechny pneumatiky z IDM jsou také ve volném obchodu.

Pirelli 2Pirelli 4Pirelli 3

Foto: IDM/Dino Eisele

Nejnovější komentáře

Zajímavý, za mě do lesa a přírody elektromotorky určitě dávají smysl 👍
V Mostě to letos rozjeli ve velkém, paráda ...
Marco33 napsal komentář k Jakub Kornfeil se vrací!
Paráda, tak alespoň něco. Jen je škoda, že to asi nikde v televizi neuvidíme.. Nebo se pletu?...
Ranger61 napsal komentář k Nový provizorní kalendář MotoGP 2020
Sice dobrá zpráva, ale stejně bude Brno bez fanoušků a i bez novinářů jen u televize. Velice s podiv...